До початку періоду відпусток залишаються лічені тижні, і багато дівчат і жінок, складаючи плани відпочинку в спеку року, приходять до не дуже приємних для себе висновків про необхідність позбутися пари зайвих кілограмів. Домогтися цього можна різними способами, і одним із найефективніших є заняття на орбітреці. Тим більше, що цей тренажер є в багатьох фітнес-центрах. У чому цінність орбітрека (такого, наприклад, як Орбітрек магнітний Насамперед, у тому, що під час імітації ходьби на лижах задіяні одночасно м'язи рук, ніг, преса та спини, і це неодмінно дає свій результат протягом порівняно короткого часу. ;еліпс допомагає зняти навантаження з хребта та суглобів, завдяки чому часто використовується після травм.

Перший місяць занять – «притирально-розминальний»

Цей період прийнято неофіційно називати «притирочно-розминочним». Протягом перших тижнів занять головною метою стає не просто навчитися пересувати ноги в педалях, а й задіяти м'язи рук і всього корпусу. Починати треба з постановки ніг. Під час «кроків» одна з ніг сприймає вагу всією стопою, інша при цьому майже розслаблена і щільно стоїть на педалі. Важливо не відривати п'яти і не розгинати до краю коліна. Починати слід з 5 хвилин «ходіння», втягнувши при цьому прес і контролюючи коліна. Потім звертаємо увагу на положення рук – вони повинні рухатися «паралельно» ногам: разом із кроком правої ноги йде поштовх правого важеля вперед. У цей час ліва рука тягне протилежний важіль "за спину". Щоб уникнути розгойдування тіла, потрібно тримати живіт втягнутим, відводячи плечі від вух і не затискаючи шию. Також потрібно намагатися утримати правильну поставу, намагаючись тягнутися лопатками до хребта. На першому етапі потрібно привчити себе тренуватися тричі на тиждень по півгодини. На початку – п'ять хвилин повільної ходьби. Приблизно з шостої хвилини додаємо швидкість та опір таким чином, щоб показання пульсу знаходилися на позначці 120 ударів/хв. У такому темпі тренуємось 20 хвилин. І на завершення – Знову 5 хвилин повільної ходьби. Зійшовши з тренажера, бажано зробити невелику розтяжку на підлозі.

Другий місяць занять

З другого місяця збільшуємо кількість тренувань до чотирьох-п'яти на тиждень, при цьому ділимо їх умовно на два типи.

Тренування першого типу: 5 хвилин неквапливої ​​ходьби при пульсі 70-100 уд/хв. Потім хвилина ходьби з великим опором педалей, за нею – ndash; хвилина із мінімальним опором педалей. Так повторюємо впродовж десяти хвилин. Після цього десять хвилин швидкої ходьби із мінімальним опором педалей. Завершуємо тренування п'ятьма хвилинами ходьби в середньому темпі із середнім опором тренажера.

Тренування другого типу: Починаємо знову-таки, з п'яти хвилин легкої ходьби. За нею йдуть нахили вперед. Для цього опускаємося на підлогу і робимо двадцять нахилів уперед, зберігаючи поставу та втягуючи живіт. При цьому виводимо долоні до середини гомілки, не згинаючи коліна. Після цього знову йдемо до тренажера, де «швидко крокуємо» протягом п'яти при середньому опорі. Знову опускаємося на підлогу, виводячи руки над головою та опускаючи лопатки до хребта. Повільно робимо 20 присідань (руки нагорі) на два рахунки. Далі знову йдемо до тренажеру, встановлюємо високий опір педалей, крокуємо поволі п'ять хвилин. Знову переміщуємось на підлогу, де двадцять разів віджимаємося з колін (лікті розведені убік). Потім – три хвилини ходьби з високою швидкістю на орбітреці, після них - 20 прямих скручування на підлозі (на прес). Знов три хвилини прискореної ходьби на тренажері, після яких – три хвилини повільної.

Заняття за подібною схемою, запевняють фахівці з фітнесу, допоможуть не лише позбутися зайвого жиру в короткі терміни, а й зробити ефективнішими процеси обміну речовин в організмі. Що обов'язково позначиться на вашому зовнішньому вигляді, і дозволить позбавитися страху появи на пляжі навіть у пікантному купальнику.