Фітнес станцією (або «силовим комплексом», «мультистанцією» тощо) називається мультифункціональний тренажер, що поєднує в собі відразу кілька спортивних снарядів для виконання вправ для різних груп м'язів. Цей тренажер розрахований на заняття в домашніх умовах людей з різним рівнем фізичної підготовки.

У чому користь фітнес-станцій

 

Під час заняття на фітнес-станції людина може максимально опрацьовувати свої базові м'язи та розвивати допоміжні. За найскромнішими підрахунками, під час тренування на такому тренажері всім охочим доступні приблизно шість десятків вправ для всіх груп м'язів. І якщо вони об'єднають заняття на мультистанції з правильним харчуванням та відмовою від шкідливих звичок, то зможуть скинути зайву вагу, накачати м'язи та отримати практично ідеальну фігуру без втомливих дієт, шкідливих таблеток та хірургічного втручання (тобто абсолютно нешкідливо для власного організму). /p>

Ще одним плюсом мультистанцій є їхня компактність, що дуже важливо для більшості міських квартир, які не мають надлишків вільної площі. Також на користь придбання фітнес-станції говорить і наявність у ній кількох «посадкових місць». Наприклад, чотирипозиційна мультистанція передбачає можливість занять одночасно чотирьох членів сім'ї, що часто є чудовим приводом для спілкування та встановлення більш довірчих відносин між домочадцями.

Окрім цього, домашні мультистанції не належать до професійного обладнання, тому знаходяться в нижчому ціновому сегменті, ніж професійне обладнання для спортзалів або клубів. Але при цьому анітрохи не поступаються ним за якістю виготовлення.

 

 

Які існують типи фітнес-станцій

 

Два головні види фітнес-станцій - на вільних вагах та вантажоблокові (&стеклові»). Також є комплексні моделі. У чому між ними різниця? Насамперед, у тому, що під час занять на тренажері на вільних терезах можна регулювати навантаження за допомогою використання гантелі або дисків для штанги. Такий варіант вважається "бюджетним", але при цьому досить зручним. У той же час, у вантажоблокових станціях навантаження задається за допомогою стеків («вантажних плит»), що іноді може викликати певні незручності. Наприклад, не завжди можна знайти стеки потрібної ваги. Адже через кілька місяців інтенсивних тренувань вага потрібно буде збільшувати.

Ще однією відмінністю є лава: у фінес-станції на вільних терезах вона розташовується горизонтально, що дозволяє проводити заняття зі штангою. У вантажоблоковій доступні тільки вправи виключно з положення сидячи. Крім того, сама кількість вправ, які можна виконувати на вантажоблоковій станції, набагато менша, ніж на фітнес-станції з вільним обтяженням.

У той же час у вантажоблокових станцій є і свої переваги. Так, якщо вони виготовлені відомими компаніями, то їхня механіка зазвичай відрізняється низьким або мінімальним коефіцієнтом тертя. Крім того, такі станції працюють практично безшумно завдяки спеціальним втулкам.

 

Популярні марки фітнес-станцій

 

Одним із вдалих прикладів обладнання на вільних вагах можна вважати «Фітнес станцію HS-1044C» . За порівняно простої конструкції та невисокої ціни за її допомогою можна опрацьовувати біцепси, трицепси, плечі, грудні м'язи, живіт, м'язи спини та ніг.

Складнішою конструкцією має вантажоблочна «Фітнес станція «Стимул». Вона розрахована на максимальну вагу обтяжень у 65 кг при жимі від грудей, батерфляї, тягу зверху, нижню тягу, згинання/розгинання ніг. Займатися на такій станції може практично будь-який дорослий (максимально допустима вага користувача – до 150 кг).

Ще більш продуманою конструкцією відрізняється багатофукціональний тренажер (фітнес станція) «Body -solid G6B BI-Angular Home Gym». Інноваційний механізм, що застосовується в ній, для зведення рук при жимі допомагає підвищити ефективність вправ на 25%. Крім того, ряд ноу-хау від виробника дозволяють не проводити заміну тросів під час переходу до інших видів вправ. У комплектацію цієї станції входять пристосування (коромисло) для розвитку найширших м'язів спини, ремені для тренування гомілок і преса, прямий гриф, що обертається.

 

На що звертати увагу при виборі фітнес-станції

 

Передусім потрібно виходити з простору в квартирі, де повинен буде розміститися тренажер. Від цього залежатимуть габарити та вигляд майбутньої фітнес-станції. Також бажано визначитися з тим, які види м'язів потребують опрацювання – це визначить вид тренажера та допустиме навантаження. Третій критерій – ndash; матеріал комплексу. Найкраще вибирати фітнес-станцію з листової сталі з перетином стояків 5-7 см. Саме така рама вважається найміцнішою. Кабелі та троси також повинні бути сталевими – вони витримують максимальне навантаження близько 700 кг розрив. Прислухавшись до наведених рекомендацій, ви зведете до мінімуму ризик травм та отримаєте фітнес-станцію, яка сприятиме зміцненню здоров'я та даруватиме справжнє задоволення від тренувань.