Велотренажер — вид спортивного обладнання, на якому можна імітувати їзду велосипедом, розвиваючи різні групи м'язів і витрачаючи «зайві» калорії. Якщо поставити питання про те, чи потрібний сучасній людині вдома велотренажер, більшість людей напевно відповість ствердно, пояснивши, що велотренажер допомагає скинути вагу, зміцнити серце та дихальну систему, постійно підтримувати себе у формі. Але в той же час багатьом з нас, мабуть, знайомі випадки, коли цей тренажер використовується як … підставки або вішалки для одягу.

Тому перед тим як купувати його, варто добре зважити всі аргументи «за» та «проти» наявності тренажера вдома, і вирішити, чи потребуєте ви і ваші домочадці такого дива спортивної техніки.

Велотренажер будинку: докази «за»

Правильно організувавши тренування на велотренажері, можна справді схуднути та покращити свій зовнішній вигляд. При цьому кожне тренування сприяє розвитку серцевого м'яза та витривалості організму в цілому. Особливо добре почувається людина після тренування – фізична втома та задоволеність від занять завжди сприяє чудовому настрою та відмінному самопочуттю.

Другий аргумент «за»: тренуючись вдома, можна відчутно заощадити кошти на купівлю абонементу до спортзалу чи фітнес-центру. До того ж займатися на велотренажері зможуть усі члени сім'ї. а це вже чимала економія.

Аргумент номер три на користь покупки велотренажера: економія часу. Складаючи графік тренувань, можна виходити лише з потреб і списку важливих справ, без необхідності підлаштовуватися під графік занять у фітнес-центрі. Це особливо важливо для молодих мам, яким нема на кого залишити дитину на годинку-другу для того, щоб відлучитися до спортзалу.

І, нарешті, ще один аргумент на користь покупки власного велотренажера: гігієна. Погодьтеся, набагато приємніше займатися на спортивному тренажері, яким користуються лише члени вашої родини, ніж десятки зовсім сторонніх незнайомих людей!

Велотренажер будинку: докази «проти»

В той же час багато людей, напевно, приведуть доводи проти покупки велотренажера. Насамперед, вони, напевно, згадають про те, що купівля велотренажера – ndash; дуже дороге задоволення. Хороший агрегат коштує хороших грошей, тому згоду на його придбання потрібно буде приймати всією сім'єю, особливо за участю тих її членів, хто платитиме за покупку.

Аргумент номер два: необхідність «залізної» сили волі. Займатися у спортзалі, з іншими людьми та під наглядом тренера – набагато легше, ніж крутити педалі будинку в гордій самоті. Крім того, вдома набагато більше «спокус» і відмовок для того, щоб пропустити одне-два тренування.

Доказ номер три: відсутність вільного місця. У багатьох квартирах, особливо формату «смарт», дійсно важко знайти площу для встановлення велотренажера.

Аргумент номер чотири: протипоказання медичних світил. Від покупки велотренажера, напевно, варто відмовитися людині, у якої виявлені гіпертонія, тромбофлебіт, захворювання серця або судин, хребта. У крайньому випадку потрібно обов'язково порадитися з лікарем.

Загалом же, зваживши на всі наведені аргументи, можна зробити наступний висновок: якщо у вас є необхідна сума грошей, достатньо вільного місця в квартирі, прагнення розвиватися фізично, і при цьому відсутні медичні протипоказання, покупка велотренажера стане розумним та правильними рішенням. Адже набагато легше і приємніше займатися за власним графіком, дозуючи індивідуальні навантаження та радіючи своїм власним результатам!