Боксерські груші, яку вибрати

Боксерським мішком або грушею називають спортивний снаряд, який служить для відпрацювання ударів боксерами. Також його активно використовують на тренуваннях любителі єдиноборств.

 

Які бувають боксерські груші за матеріалом виготовлення, вагою та розміром

Головні матеріали, з яких виготовляються груші – це шкіра та шкірозамінник. Рідше трапляються груші з брезенту. Усередині у них знаходиться набивка з гумової або пластикової крихти (як варіант – ганчірки або тирса). За вагою груші прийнято розділяти на важкі, середні та легкі.  Найбільш універсальними вважаються важкі боксерські мішки (60 – 110 кг). Їхнім плюсом є те, що вони не розгойдуються і підходять для спортсменів будь-якої вагової категорії. Важкі груші служать для відпрацювання потужних ударів і так званих ударних серій, а також ударів ногами. Зважаючи на міцність оббивки та наповнювача такі види мішків мають більшу в порівнянні з іншими вартість, тому використовуються в основному у спортивних секціях або спортивних залах. Найбільш поширені груші середнього розміру (вага 30-60 кг), які можна використовувати як у залах, так і вдома. Як набивання в них виступає тирса, ганчірка або крихта. Для встановлення боксерської груші середнього розміру не потрібно багато місця та кріплень.  І, нарешті, легкі боксерські груші (вага від 5 до 30 кг) випускаються спеціально для занять у дитячих секціях.

 

 

Види боксерських груш

Однією з найбільш популярних боксерських груш для занять будинку вважаються пневматичні  – «Надувна груша на розтяжках " кругла" зі шкіри».  Основне їх призначення – відпрацювання різких та блискавичних ударів.  Також на них відточуються зв'язки з ухилами. Свою назву такі груші одержали через те, що наповнюються повітрям. Кріпиться даний тренажер як на розтяжці еластичними шнурами, так і до спеціальної платформи, як «Спід Бег Платформа на дугах».  Поряд із пневматичними для занять у домашніх умовах часто купуються горизонтальні груші циліндричної форми. Їхня вага коливається в діапазоні від 24 до 50 кг, а кріпляться вони горизонтально на спеціальний кронштейн. «Кронштейн для груші (посилений)») з метою відпрацювання серій аперкотів. Ще один вид популярних груш -ndash; настільні. Вони мають невеликий розмір і встановлюються на стільницю за допомогою присосків. Також досить поширена серед боксерів груша Герман. Вони мають вигляд людини та імітує спаринг-партнера. На такій груші прийнято відпрацьовувати точність ударів.

 

Критерії вибору боксерських мішків

Найголовнішим критерієм вважається вага мішка. Ідеальним вважається випадок, коли він приблизно дорівнює вазі спортсмена. Це дозволить мішку не розгойдуватися з великою амплітудою (і, отже, він не займатиме багато місця). Другий критерій – ndash; це «жорсткість» груші. Вона не повинна бути занадто м'якою (щоб не вивихнути кисті руки), і, в той же час, не надто жорсткою (щоб уникнути травмування суглобів рук). Третій критерій - наповнювач. Зазвичай це дерев'яні чи гумові стружки, пісок. Якщо набивання – виключно з дерев'яних стружок, то незабаром такий мішок матиме внизу твердість каменю, а зверху стане дуже м'яким. У цьому випадку зазвичай рекомендують витрусити весь вміст мішка і наповнювати його шарами «стружки-пісок-стружки-пісок».  Більш доцільним буде наповнювач із гумових стружок, але така груша легша, ніж з іншим наповнювачем. Тому до неї рекомендують додати пісок. Четвертий критерій вибору груші – ndash; матеріал чохла (обивки). Зазвичай це шкіра чи шкірозамінник (ПВХ чи вініл). Шкіра набагато довговічніше, але дорожче. У свою чергу, шкірозамінник швидше зношується. П'ятим критерієм для покупки боксерського мішка можна вважати вид механізму кріплення. Більш надійним вважається кріплення з кількох сталевих кілець, які закріплені по верхньому краю мішка, і які він підвішується на гаки. Також зустрічаються мотузкові кріплення з одним кільцем. Але вони підходять тільки для порівняно легких мішків (вагою менше 40 кг).

 

 

Загалом же правильний вибір груші дозволить зробити домашні тренування боксера більш інтенсивними та ефективними, досягти вражаючих успіхів.