Вважається, що відпустка — одна з найщасливіших, спокійних і безтурботних часів року. Але щоб воно стало таким насправді, до періоду літнього відпочинку потрібно добре підготуватися, у тому числі й склавши список найнеобхідніших речей. Справді, навіщо перевозити у валізах непідйомний вантаж одягу та спорядження, які потім залишаться незатребуваними та будуть повернуті додому? Тому пропонуємо разом обговорити, що вам може знадобитися точно в період 7-10 денного відпочинку на теплому морі.

Документи

 

Найважливіший момент – це, звичайно, гроші та документи – без них із відпусткою можна буде попрощатися прямо в аеропорту. У цей пункт потрібно включити паспорти, квитки, путівки, права водія (на той випадок, якщо захочеться взяти машину на прокат), банківські картки та (у разі наявності) медичні страховки.

 

Одяг та взуття

 

Ймовірно, один із найоб'ємніших пунктів. Багато жінок-відпускниць намагаються захопити в поїздку весь гардероб, переконуючи себе будь-якими способами, що одяг з нього точно знадобиться на відпочинку. Але досвідчені відпочиваючі рекомендують збирати одяг із розрахунку &lquo;одне вбрання на 2 дні» - у такому разі валіза буде значно легша, а список набагато коротший. Отже, для жінок і дівчат включаємо в список купальник (можна два один використовується, другий висихає), туніку, парео, шорти, спідниці (довгу і коротку), штани або джинси, три-чотири футболки, блузку ошатну і коктейльне плаття, нижню білизну, нічну піжаму. Крім них можна захопити теплу кофтинку, кардиган або ветровку для вечора. З взуття напевно знадобляться босоніжки (1-2 шт.) босоніжки без каблука або балетки (1-2 пари) тапочки для пляжу. Також не забуваємо головного убору.

Для чоловіка будуть потрібні штани легені, штани класичні, шорти та плавки, майки та футболки, сорочка легка, шкарпетки, спідня білизна. З взуття включаємо до списку сандалії, літні туфлі та сланці. Плюс головний убір. Приблизно з таких міркувань складаємо список речей для дитини. Разом з одягом не забуваємо упаковати невелику праску (про всяк випадок – раптом не опиниться в готелі), фен, маленький чайник.

 

Речі для дозвілля

 

У більшості готелів різні види спорядження для плавання та культурного дозвілля можна брати на прокат або купувати на місці. Але все ж таки на всякий випадок (і з метою економії) з собою можна захопити компактний гаманець. >Матрас Intex 58878 (склянка з подушкою, 188-71см) із надлегкої армованої тканини. З ним дітлахам і дорослим буде набагато веселіше плескатися у воді. Крім того, для хлопчиків і тат напевно знадобляться Ластини USA Style, які допомагають значно зменшити навантаження на м'язи ніг. У тому випадку, якщо на відпочинок вирушає велика компанія, для веселого проведення часу напевно знадобиться «М'яч волейбольний Mikasa YV-3», за допомогою якого можна буде влаштувати невеликий «чемпіонат» серед сімейних пар. У цей час діти зможуть проводити змагання з бадмінтону або інших видів спорту. Також для дозвілля можуть знадобитися книги, фотоапарат або відеокамера, палиця для селфі, зарядний пристрій до фотоапарата, карти пам'яті, флешки, ноутбук, MP-3 плеєр.

 

Аптечка та засоби гігієни

 

Можливо, цей пункт у деяких випадках варто поставити на перше місце за важливістю – щоб не довелося згодом шкодувати про зіпсовану відпустку. В обов'язковому порядку включаємо в аптечку медикаменти від головного болю та пластир, антисептичні засоби, а також активоване вугілля та/або засоби від отруєння. Також не завадить у відпустці перекис водню з хлоргексидином та зеленкою, упаковка вати та бинтів. на будь-якому пляжі можна поранитися про мушлі або гостре каміння. Для захисту шкіри від сонця знадобиться сонцезахисний крем, від укусів комарів. спеціальний спрей. З інших засобів гігієни не забуваємо про шампун і кондиціонер для волосся, гребінець, геле для душу, креми для тіла, дезодорант, мило (в готелях воно іноді не найкращої якості), мочалку, зубну пасту і щітки, верстати для гоління, педикюрні набори та рушники для пляжу.

Взявши з собою всі вказані в цій статті речі, ви напевно забезпечите своїй сім'ї найзабутнішу відпустку, оскільки будете готові до всіх можливих ситуацій. Ми ж зі свого боку щиро вам бажаємо, щоб ситуації у відпустці були найрадіснішими і найприємнішими.