Проблема зайвої ваги все більше турбує сучасну людину з її сидячим способом життя. Особливо в тому випадку, якщо немає часу для відвідування фітнес-клубу. Єдиним виходом у такій ситуації стають заняття вдома. Як свідчить досвід відвідувачів нашого сайту, скинути вагу в домашніх умовах складно, але можливо. Які ж кроки слід зробити?

 

Крок перший: харчування та дієта

Перш за все, вибираємо в будь-якому з популярних чоловічих або жіночих журналів найбільш підходящу дієту на пару тижнів (місяць, півроку) і робимо повний перегляд режим харчування. При цьому пам'ятаємо, що незалежно від виду дієти потрібно добре дотримуватися всім відомих і універсальних правил харчування. Насамперед – є більше фруктів та овочів, зменшити кількість солі та цукру, солодкого та борошняного. Крім того, бажано пити більше кисломолочних продуктів, які покращують обмін речовин. При цьому харчуватись потрібно частіше, але маленькими порціями. Такі потрібно намагатися випивати якнайбільше чистої простої води: заповнюючи шлунок, вона зменшить почуття голоду. У крайніх випадках можна застосовувати порівняно нешкідливі жиросжигатели. такі, як рідкий каштан або зелена кава.

 

Крок другий: фізична активність

Поряд з правильним харчуванням потрібно намагатися більше рухатися. Наприклад, танцювати під музику або під спеціальні відеокурси, яких багато у Мережі. Крім того, виконувати будь-яку доступну роботу (прибирати, мити підлогу, гуляти з дитиною на свіжому повітрі, приймати гарячу ванну з неодмінним масажем мочалкою).

 

 

Крок третій: заняття спортом

Але найбільший результат в процесі зниження ваги принесуть, звичайно ж, заняття спортом, особливо у разі застосування тренажерів. Які ж види вправ включити до переліку регулярних щоденних занять? Насамперед, біг. Заняття на біговій доріжці  знищують жирові відкладення, знищують целюліт на сідницях і ногах, позбавляють стресу. Вчені вважають, що біг є природним видом діяльності, тому завжди заспокоюють його. Ще одна користь бігової доріжки – у цьому, що у ній людина змагається із собою, виплескує негативні емоції. Сучасні бігові доріжки зазвичай включають модулі з тренувальними програмами, які допомагають вибрати оптимальний режим тренувань. Крім того, вони мають зручні LCD-дисплеї та датчики, контролюють частоту серцебиття, пульс, активовані групи м'язів.

 

 

У тому випадку, якщо з якихось причин людина не має можливості займатися на біговій доріжці, дуже ефективними в домашніх умовах стануть заняття на балансувальні платформи - босу. За допомогою цього тренажера можна проводити багатофункціональні тренування, які зміцнюють вестибулярний апарат, розвивають силу, гнучкість та координацію рухів, покращують поставу. Виконуючи вправи на платформі балансування, людина змушена утримувати рівновагу, включаючи в роботу велику кількість м'язів, завдяки чому спалюється велика кількість калорій.

Ще один ефективний тренажер, який допоможе позбавитися великої кількості зайвих кілограмів – знайома всім зі шкільних років шведська стінка, особливо оснащена дошкою для преса, а також навісними брусами та турником. Регулярно виконуючи елементарні виси, віджимання, підтягування та підняття ніг, можна не тільки спалити зайві жирові відкладення, але й отримати міцні м'язи, гарну розтяжку ніг та рук, гарне тіло. Адже це, по суті, і є зазвичай метою позбавлення зайвих кілограмів!