Якщо весняне тепло нагадало вам про те, що не за горами пляжний сезон, а наслідки зимових свят досі знаходять своє відображення на фігурі, не варто засмучуватися. Поки до літа залишається кілька тижнів, зовсім не пізно привести своє тіло на краще за допомогою п'яти ефективних вправ, які варто включити у свою ранкову зарядку.

«Велосипед»

Лягаємо на підлогу на спину (можна використовувати «Килимок для фітнесу light», піднімаємо ноги на 40-45 градусів над підлогою, крутимо ногами, імітуючи їзду на велосипеді. м'язи живота і стегон, результат його виконання буде видно вже через місяць.

Присідання

Ще один вид популярних та всім відомих вправ. Але виконувати його слід по-особливому, одним із способів, що пропонуються.

Перший: ставимо ноги на ширину плечей (завдяки цьому задіяні м'язи задньої сторони стегон).

Другий спосіб: присідаємо при ногах, розставлених ширше за плечі. У цьому випадку головне навантаження припаде на внутрішню частину кожного з стегон.

Присідати потрібно якомога нижче, при прямій спині. П'яточки не відриваємо від підлоги. Спочатку виконуємо тридцять повторень, тричі (всього 90 присідань за одне тренування). Навантаження (кількість повторень) поступово збільшуємо. Виконання цієї вправи допоможе зменшити обсяг талії, а також зміцнити та підтягнути сідниці. І, само собою, позбутися целюліту.

Ходьба

Класична та найдоступніша вправа – виходимо надвір і вирушаємо на прогулянку. Також можемо використовувати сходи замість ліфта та піші походи на роботу замість їзди на авто чи громадському транспорті. Поступово час ходьби можна підвищувати. На думку медиків, це одна з найефективніших вправ для приведення тіла до норми. Воно надає тонусу м'язам живота і ніг, а також є відмінним кардіотренуванням.

Вправи для преси

Лягаємо на спину, згинаючи ноги в колінах, поставивши ступні на підлогу недалеко одна від одної. Руки при цьому схрещуємо за головою. Опускаємо та піднімаємо верхню частину тіла. Зробивши вправу кілька разів, знову приймаємо вихідне положення. У другому підході під час підйому корпусу тягнемося до колін по черзі то правою, то лівою рукою. Третій підхід: згинаємо та підтягуємо до грудей коліна, руки тримаємо вздовж тіла. Піднімаємо та опускаємо таз, при цьому коліна намагаємося підтягувати якомога ближче до чола.

Вправи кожного з підходів виконуємо щонайменше 20 разів. З часом навантаження збільшуємо, доповнюючи його заняттями з «Колесом для преса» . Загалом ці вправи є відмінним засобом для зміцнення прямих м'язів живота, прокачування косих м'язів живота, нижнього преса.

Нахили

Піднімаємо руку над головою і в такому вигляді виконуємо нахили корпусу. 15 нахилів – вправо, 15 – ліворуч. Усього чотири підходи. Потім беремо гантелі вагою до 2 кг. ). Виконуємо нахили без підняття рук, але нахиляючи корпус якомога нижче, щоб відчувати бічні м'язи. На цей раз робимо 15-20 нахилів, знову чотири підходи. Нахили є хорошим засобом для того, щоб «прибрати» боки.

Правильне харчування

«Бонусна» рекомендація: пам'ятаємо, що якими б ефективними не були вправи, вони не зможуть вплинути на фігуру без дотримання правильного харчування. Поки до пляжного сезону є час, потрібно обов'язково відмовитися від алкоголю, фастфуду, напівфабрикатів, майонезів, смаженої їжі. У цьому випадку пляжний сезон вдасться зустріти у своїй найкращій формі.